Cea mai bună baterie auto

Cum alegi cea mai bună baterie auto? Ce proprietăți trebuie să aibă bateria auto potrivită masinii tale? Citește sfaturile noastre și alege informat.

Una din cele mai dificile situații din trafic este atunci când bateria te lasa.

Toți șoferii știu cât de dificil este să  găsești pe cineva care să îți ofere un o mana de ajutor pentru a resuscita bateria , mai ales in iarna.

Pentru ca romanul isi face vara sanie si iarna car  asigura-te că bateria auto a mașinii tale este în stare perfectă de funcționare.

Dacă evenimentele descrise mai sus se întâmplă des , poate însemna că bateria ta trebuie schimbata. Cea mai bună baterie auto este ușor de găsit stii exact ce sa cauti.

Citeste ghidul nostru pentru a afla cum sa alegi cea mai bună baterie auto.

De ce să alegi cea mai bună baterie auto?

Impresia că bateria auto este o ‘piesa’ a mașinii care reziste zeci de ani este foarte raspandita in randul posesorilor de autovehicule. Adevărul însă este acela că bateriile auto au o durata de viata de 4 ani.

Ține minte însă că o mașină funcționează asemănător anatomiei umane , dacă o componentă din biosistem este defectă va forta în timp tot sistemul mașinii, provocand  defecțiuni majore și cheltuieli nepravazute.

Cumpărarea bateriei auto perfecte ar putea sa-ti ocupe mult timp. Pentru a scurta cât mai mult aceast timp este bine să fii bine informat.

Cum alegi cea mai bună baterie auto

Înainte de a cumpăra bateria auto perfecta este important să știi criteriile de selectie. O baterie auto nu costă puțin, deci nu cumpara o baterie auto la întâmplare.

Inainte sa cumperi trebuie sa stii raspunsurile la urmatoarele intrebari :

Ce baterie auto este compatibilă cu mașina ta?Ce dimensiuni trebuie să aibă ?  TopOffers raspunde nevoilor tale pregătind un ghid de cumpărături cu toate detaliile/raspunsurile pe care trebuie să le ai în vedere la cumpărarea celei mai bune baterii auto.

La sfârșitul acestui ghid vei putea să găsești mai rapid produsul perfect. Așadar, în alegerea ta ține cont de următoarele aspecte importante.

Compatibilitate

Tine cont de compatibilitatea cu autoturismul, dar și cu zona climatică în care vei circula. Deoarece condițiile climatice din România sunt foarte schimbatiare bateriile auto tind sa fie mai sensibile. Iernile geroase și verile caniculare pot cauza defectiuni premature la bateriile auto.

De aceea, trebuie să alegi o baterie  rezistentă. Asadar bateria auto perfecta are un consum redus de apă și electroliți, iar autodescărcarea este la nivelul cel mai scăzut,.

În prinvinta compatibilitatii cu autoturismul, respecta cu sfintenie  instrucțiunile din cartea tehnică a mașinii.Fi atent la specificatiile de amperajului și dimensiunii. Evită lucrurile facute de mantuiala pentru a nu-ti pune in pericol viata.

capacitate mai redusă, sau dimensiunile mai mari decât cele menționate în manualul tehnic rezulta in incapacitatea de instalare pe autovehicul.

Tipul de baterie auto

Pe piata exista doua tipuri de baterii auto: pe bază de acid sau variante alkaline. Bateriile auto alkaline nu sunt inca foarte populare astfel sunt mai scumpe si mai greu de gasit.

De aceea alegem să ne focusam pe baterii auto cu acid deoarece este mult mai probabil ca aceasta să fie soluția la care vei apela.

Acest tip de baterie se găsește la rândul ei sub două forme pe piață: Bateria auto cu electrolit lichid (necesită mentenanță), și bateria auto cu electrolit gelificat (fără întreținere).

Din punctul nostru de vedere, cea mai bună baterie auto este una care nu necesită întreținere. Bateria auto cu electrolit lichid necesită mentenanță astfel  va trebui să adaugi singur lichid la un anumit interval de timp. Acest electrolit este compus din acid sulfuric si apă, o soluție care trebuie amestecata și turnată în acumulator.

Varianta fără mentenanță, cea cu electrolit gelificat este mult mai facila. De asemenea, aceste baterii s-au dovedit mai logevive și autodescărcarea este redusă.

Capacitatea

Este un criteriu care stabileste  calitatea unei baterii. Se va alege în funcție de alternatorul mașinii și de informațiile prezente în cartea tehnică a mașinii. Se calculează în amperi pe oră și se notează cu Ah.

Dacă vei schimba bateria originala, nu alege niciodată o baterie cu o capacitatea mai mică decât modelul vechi. Deoarece energia furnizata va fi sub necesarul masinii.

Dacă vrei să depășești capacitatea bateriei anterioare, specialiștii spun că poți face acest lucru în limita unui procent de 30%..

De asemenea, evita drumurile dese și scurte cauzeaza descărcarea mai rapidă a acumulatorului auto.

Pornirea în condiții de temperaturi scăzute

În condiții nefavorabile de temperaturi scăzute ,sub -18  grade trebuie să te asiguri că bateria poate să functioneze in conditii optime.

Pentru a alege cat mai bine trebuie sa iei in calcul capacitatea cilindrică a motorului dar și tipul de carburant. Daca ai un model diesel trebuie să știi că ai nevoie de curent de pornire mult mai mare decât în cazul motoarelor pe benzină.

Astfel, un motor pe benzină va putea porni la rece chiar dacă va avea o baterie de 390A (amperi), 490A, sau 580A. Un motor diesel însă, nu va reactiona dacă nu va avea curent de la o baterie de cel puțin 750A.

Polaritate sau poziția bornelor

Pe piata avem doua variante disponibile: baterie auto cu borne pozitiv pe stânga sau cu borne pozitiv pe dreapta. Diferența este cauzata de obicei originea de fabricație a mașinii.

Pentru România polaritatea normală este configurația pozitiv dreapta. Deoarece producătorii europeni preferă acest sistem de poziționare a bornelor.

 Mașinile cu configurație japoneză, folosesc o configuratie cu polaritate de stânga.

Tensiune

Pentru o mașină convențională, cea mai bună baterie auto are o tensiune de 12 V. Aceasta este mai mult decât suficientă în acest caz.

Dimensiune

Fiecare mașină este echipata cu un slot specific pentru bateria auto. De aceea este foarte important să respecți cu strictețe dimensiunile bateriei, indiferent că alegi să le iei din cartea tehnică a mașinii sau după dimensiunile bateriei anterioare.

Preț și producători

Achizitia unei baterii auto este o alegere costisitoare. Insa unele site-uri online/magazine îți oferă posibilitatea de a beneficia de un discount în cazul în care vei da la schimb bateria veche .

Dacă vrei sa circuli fara probleme si fara strangere de inima îți recomandăm să eviți firmele fantoma  care scot pe piață baterii auto la prețuri foarte mici. . Cei mai buni producatori  îți vor oferii baterii auto omologate RAR.

 Chiar dacă au un preț mai piperat, noi recomandam urmatoarele branduri: Bosch, Rombat, Fullmen, Varta, Moll, Macht.

Cea mai bună baterie auto: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă pe piață, vă recomandăm în continuare câteva modele de baterii auto care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Baterie auto Macht 75Ah 12V

(Cea mai bună baterie auto)

Tehnologie Ca-Ca – metal expandat.
100% fara intretinere, fara scurgeri de electrolit.
Capac dublu cu sistem labirint, ce impiedica scurgerile de electrolit si asigura intoarcerea vaporilor de acid in celule.
Separatori din polietilena care impiedica scurtcircuitarea.
Curent de pornire optim si capacitate maxima.
Amperaj (Ah): 75 – Curent pornire (A): 680

Vezi pretul la:  AutoEco.ro |  AutoHut.ro |  ePiesa.ro

2. Baterie auto Tudor High-Tech 77 Ah TA770

(Cea mai bună baterie auto)

Durata de viata prelungita, comparativ cu o baterie standard.
Putere de pornire mare si siguranta in orice conditii meteo, asigurand un numar mai mare de porniri ale motorului si in conditii grele.
Complet fara intretinere, tehnologie Ex-Met cu calciu si aditiv Carbon pentru reincarcare cu 50% mai rapida.
Sistem labirint Exide-patentat, pentru prevenirea scurgerii de acid, ce permite recuperarea condensului.

 Vezi detalii si pret

3. Baterie auto Varta Silver Dynamic – 74AH (Cea mai bună baterie auto)

Ultrafiabila, aceasta indeplineste sau chiar depaseste toate cerintele OE, are o capacitate de rezerva extrem de mare si o superba performanta de pornire la rece.
Putere de pornire la rece exceptionala de pana la 122 %.
Tehnologie de grila PowerFrame pentru o durata de viata mai mare.
Tehnologia noastra patentata de grile stantate PowerFrame® este de departe mult mai robusta decat grilele turnate si cele de metal dilatant conventionale.
Este construita pentru performante exceptionale de-a lungul unei durate mari de viata.

Vezi pretul la:  AutoEco.ro |  AutoHut.ro |  ePiesa.ro

4. Baterie auto Bosch S5 77Ah

(Cea mai bună baterie auto)

O baterie extrem de puternica si de fiabila.
Pentru autovehicule moderne cu consumatori electrici suplimentari.
Destinata in special motoarelor diesel si masinilor cu regim de lucru preponderent urban.
O durata de viata mai mare prin aliajul de argint.
Putere de pornire la rece de 100 %.
Grila unica este conceputa pentru fluxul perfect de curent, asigurand o rezistenta redusa si o conductivitate optima.

Vezi pretul la:  AutoEco.ro |  AutoHut.ro |  ePiesa.ro

5. Baterie auto Rombat Cyclon 12V 62AH

(Cea mai bună baterie auto)

Perfecta pentru autoturisme şi autoutilitare de mică capacitate cu consumatori scăzuţi sau normali.
Capace kamina cu arestor de flacăra.
Grătare pozitive expandate, grătare negative cu ramă, din aliaj PbCa.
Autodescarcare şi consum de apă foarte reduse.
Amperaj (Ah): 62 – Curent pornire (A): 510
Tensiune (V): 12

Vezi pretul la:  AutoEco.ro |  AutoHut.ro |  ePiesa.ro

Dupa toate cautarile delecteaza-te cu o prajitura delicioasa.

One thought on “Cea mai bună baterie auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Go Top