Reteta prajitura Fanta

Prajitura Fanta sau desertul cu blat de cacao, crema pufoasa de branza si jeleu de portocale racoritor. Aceasta prajitura este raspandita printre gurmanzi si am vazut foarte multe retete online . Cu timp in urma am incercat-o si eu, urmand una din retete gasite , insa nu a fost o alegere inspirata. Crema de branza avea o textura gresita din cauza branzei de vaci alese gresit , jeleul avea un gust artificial fiind facut cu suc Fanta, iar budinca folosita  accentua acest lucru. Asadar am hotarat sa caut reteta perfecta pentru aceasta prajitura , mai jos puteti gasii igredintele si metoda de prepare pe care eu o folosesc

 

Ingredinte pentru Prajitura Fanta

Blat:

6 oua

6 linguri zahar

4 linguri faina

2 linguri cacao

100 ml ulei

1 plic praf de copt

un praf de sare

Crema:

500 g branza de vaci

200 g unt 82% grasime

200 g zahar pudra

o fiola esenta de vanilie

Glazura:

2 plicuri budinca de vanilie

800 ml suc proaspat de portocale

5 linguri zahar

Mod de preparare prajitura Fanta:

Blat: Separam galbenusurile de albusuri. Amestecam galbenusurile cu zaharul 1-2 minute cat sa se omogenizeze, adaugam putin ulei si amestecam in continuare. Punem faina amestecata cu cacaua si praful de copt, toate cernute. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam in compozitia de galbenusuri. Amestecam cu miscari lente, de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava medie, neaparat folosim cu hartie de copt. Blatul se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute. Pentru a vedea daca blatul este facut folosim testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se odihneasca/racit.

Crema: Mixam untul de preferinta moala cu zaharul pudra pana obtinem o spuma apoi adaugam branza si esenta de vanilie si amestecam in continuare. Punem crema peste blat si punem tava la frigider pentru aproximativ 2 ore.

Glazura: Se prepara dupa indicatiile de pe plicul de budinca, iar in loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta (sau suc proaspat de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste crema si punem tava la frigider pentru aproximativ 2 ore.

Pofta buna!

One thought on “Reteta prajitura Fanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Go Top